Výborné cukroví plné ořechů s čokoládou – to jsou tradiční marokánky. Vánoční cukroví, jehož základ tvoří kousky ořechů, kandovaného ovoce a dobrot podle naší chuti – to vše ponořené do polevy z kvalitní čokolády.
Ingredience
- 130 ml mléka
- 5 lžic moučkového cukru
- 20 g másla
- 10 g hladké mouky
- 80 g kandované pomerančové kůry
- 160 g loupaných mandlí
- čokoláda na potření
Příprava
V kastrůlku smícháme mléko, cukr, máslo a mouku a přivedeme k varu.
Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Kandovanou kůru i mandle nasekáme na kousky.
Kůru a mandle přidáme do hmoty v kastrůlku.
Na plech vyloženým pečicím papírem děláme z hmoty hrudky a pečeme cca 10 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.