Klasický recept na míša řezy, jeho zvláštností je, že ho nepřipravujete na plech, ale jednotlivé porce připravíte rovnou do skleničky.
Ingredience
- 2 vejce
- 2 lžíce cukr moučka
- 1/3 lžíce oleje
- 1 lžíce holandského kakaa
- 250 g plnotučného tvarohu
- 75 g cukr moučka
- 75 ml smetany na šlehání
- 50 g hořké čokolády
- 50 ml smetany na šlehání
Příprava
Nejprve si upečete korpus, ušleháte žloutky s cukrem a pak přimícháte kakao. Nakonec opatrně vmícháte ušlehaný sníh z bílků. Pečte na 180 stupňů cca 15 minut.
Připravte si krém z tvarohu, z cukru a ušlehané šlehačky.
Ve vodní lázní si připravte polevu z čokolády a smetany.
Na dno skleniček natrhejte vrstvu korpusu, pak dejte vrstvu krému tak, aby zakryl korpus. Poté znovu korpus a krém a nakonec zalijte vrstvou čokoládové polevy.
Vychlaďte v lednici a podávejte s jakýmkoliv čerstvým ovocem.
Tip na závěr : Vyzkoušejte přidat do krému jakékoliv oblíbené ovoce.