Tyhle nakládané ředkvičky jsou poměrně kyselé a mají pořádný říz. Díky tomu ladí k tučnějším jídlům nebo masu, dát si je můžete i do nejrůznějších asijských misek.
Suroviny
ředkvičky 400 g
dle velikosti
pepř celý 0.5 ČL
kuličky podrcené
česnek 2 stroužky
oloupané a nakrájené na plátky
Postup
1
Ředkvičky nakrájejte na tenčí kolečka nebo je ponechte v celku. Na nálev v rendlíku svařte vodu, ocet, sůl a cukr, až se sůl a cukr rozpustí. Přidejte pepř, česnek a semínka hořčice.
2
Do sklenice napěchujte ředkvičky, nastrkejte snítky kopru a zalijte teplým nálevem. Nechte vychladnout na lince, pak zavíčkujte, uložte do lednice a nechte nejméně 4 hodiny uležet – plně naložené budou ředkvičky po 24 hodinách. Ředkvičky zbarví nálev dorůžova a budou křupavé, ocet ztratí něco ze štiplavosti a koření se proleží. Skladujte v lednici a snězte do 2 měsíců.
NĚCO NAVÍC
Kyselost nálevu ovlivníte i volbou octa, jemnější a sladší je například bílé balsamico. Koření můžete obměňovat, klasika je pár kuliček nového koření a bobkový list nebo chilli paprička.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
12 ukrajinských jídel, která stojí za ochutnání
Ukrajinská jídla vynikají nejen chuťově, ale odrážejí i kulturu a dlouhou historii své země. Recepty nápaditě pracují s moukou, hovězím masem, řepou, zelím, kysanou smetanou a dalšími tradičními produkty této úrodné oblasti. Seznamte se s...
Basmati: Jak uvařit paňdžábskou rýži?
Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...