Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Petra Vindyšová @petra_vindysova, kterou znáte z MasterChefa z tuňáka připravila neuvěřitelně dobré napařované knedlíčky.
Suroviny
mouka pšeničná hladká 240 g
škrob
kukuřičný, na podsypávání
tuňák (konzerva) 3 konzervy
Rio Mare Leggero – 3x 60 g
koriandr čerstvý 4 snítky
nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
nadrobno
rostlinný olej
chilli olej
rostlinný olej
na osmahnutí knedlíčků
Postup
Nejprve uhněteme těsto z mouky, soli a vody, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
Z těsta vyrobíme placičky o průměru cca 8 cm. Aby se nelepily, hojně podsypáváme škrobem.
Na náplň slijeme olej z tuňáka a rozmačkáme ho vidličkou. Poté ho promícháme s na drobno nakrájeným koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou i chilli papričkou. Osolíme, opepříme a vmícháme sójovou omáčku a rýžové víno.
Připravenou náplní následně plníme knedlíčky. Ty nejdříve osmahneme dozlatova na pánvi na troše rostlinného oleje. Poté do pánve opatrně vlijeme trochu vody a na závěr necháme knedlíčky 3–4 minuty podusit pod pokličkou.
Podáváme s omáčkou podle chuti namíchanou z uvedených surovin.
Apetit magazín
Škola vaření: Jak připravit dokonalé křupavé bramboráky
Bramboráky jsou ukázkovým příkladem, že i z obyčejné suroviny se dají vykouzlit dokonalé pokrmy. A dovedou trhat rodinné hitparády. Pokud hledáte recept na nejlepší bramboráky, zakotvili jste tu správně. Připravíte se námi klasický,...
KVÍZ: Poznáte tradiční jídla?
Můžete umět vařit dokonale českou kuchyni, ale skvělého kuchaře z vás udělá až cesta kolem světa. Na tu se nemusíte vydat žádným dopravním prostředkem, koření a exotické ingredience vás přenesou kam jen budete chtít! Zkuste si náš kvíz,...