NEJCHUTNĚJŠÍ A NEJZDRAVĚJŠÍ MRKVOVÁ POLÉVKA S ČOČKOU, PLNÁ VITAMÍNÚ, BÍLKOVIN, ŽELEZA....A ŠTĚSTÍ

před 1 dekáda 68
NEJCHUTNĚJŠÍ A NEJZDRAVĚJŠÍ MRKVOVÁ POLÉVKA S ČOČKOU, PLNÁ VITAMÍNÚ, BÍLKOVIN, ŽELEZA....A ŠTĚSTÍ


Ingredience pro 8 porcí: 1 kg mrkev, nakrájené na kostičky 3 střední cibule, nakrájené na kostičky 250 g sušené čočky (červená čočka udelá polévku oranžovou) 1 litr zeleninový vývar 1 litr vody 1 lžíce římský kmín 1 lžíce nastrouhaní zázvor 1 špetka chilli prášek 3 zuby česneku sůl podle příchuť Recept: namočíme čočku do vařicí vody na 10 minut. osmažíme zrna z kmínu v hrkém oleji abychom uvolnili chuť koření. Přidáme cibule a osmažíme cca 1 minuta. Přidáme mrkev a ostatní koření. Přidáme vývar a vodu a na konec přidáme čočku. Vaříme 15 minut. Servírujeme s 1. krutónama (nakrájíme housky nebo toasty na kostičky, přidáme sůl, parmezán, bylinky a pokapeme olivovým olejem) a dáme na pekáč do drouby na 10 minut při 190 C. 2. nastrouhaný parmezán 3. čerstvá koriandr Dobrou Chuť!!!

Přečtěte celý článek