Nejlepší Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)-nejen pro vegetariány

před 4 roky 188
Nejlepší Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)-nejen pro vegetariány


Majkl nám v tomto videu ukazuje, jak připravit parathu, plochý chléb pocházející z indického subkontinentu. Nejčastější nádivkou pro paraty jsou bramborová kaše (aloo paratha). Recept je velmi jednoduchý, postupujte podle pokynů ve videu. Ingredience pro 4 paraty: Hladká Mouka 250 g 180 ml teplé vody 2 lžíce slunečnicového oleje (nebo ghí) 1/2 lžičky soli Naplánujte na 1 paratu asi 110 gramů Nádivka: 4 vařené brambory 250 g strouhaného sýra 3 zelené cibule 1 stroužky česneku 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru 1 lžička garam masala 1 lžička mletého římského kmínu 1 čajová lžička kurkumy 1/4 lžičky mletého pepře sůl podle chuti Složky zeleného chutney: 4 polévkové lžíce bílého jogurtu 1 svazek koriandru 1 malá zelená paprika (může být sladká nebo pálivá) 10 listů čerstvé máty 2 polévkové lžíce citronové šťávy sůl podle chuti 1 čajová lžička římského kmínu (volitelně) Dobrou chuť!!!

Vařte s Majklem Vařte s Majklem - Asijské recepty Přečtěte celý článek