Pad thai s krevetami

před 2 roky 170
Pad thai s krevetami

Pad thai zvládnete hravě připravit i doma. Stačí pár dnes už poměrně běžně dostupných surovin a rychlá večeře jako z thajského bistra může být do půl hodiny na stole. 

Suroviny

nudle rýžové 120 g

široké ploché rýžové nudle na pad thai

sójová omáčka 2 PL

tamari

tamarindová pasta 1 PL

nebo omáčka

med 1.5 PL

nebo hnědý cukr

arašídový olej 3 PL

nebo jiný rostlinný olej

krevety 200 g

loupané syrové, lze použít i mražené, povolené

česnek 2 stroužky

nadrobno

zázvor (čerstvý) 1 PL

nastrouhaný

jarní cibulka 2 ks

nakrájená natenko

arašídy 2 hrsti

nesolené, opražené

bazalka

nejlépe thajská, čerstvá

chilli paprička 1 ks

červená, natenko

Postup

1

Nudle připravte podle návodu na obalu. Na omáčku smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku, tamarindovou pastu, med či cukr a chilli vločky. Zatím odložte.

2

Ve větší hluboké pánvi na středním ohni pořádně rozehřejte olej. Vložte krevety a opékejte z obou stran dorůžova, 2–3 minuty. Vsypte česnek a zázvor. Za stálého obracení opékejte ještě 1–2 minuty. Přidejte nudle a omáčku, promíchejte. Zahřívejte asi minutu, aby nudle začaly vsakovat omáčku. Pak je shrňte ke straně a vedle nalijte vejce, dále zahřívejte. Až vejce začnou tuhnout, rychle je promíchejte a pak vmíchejte do nudlí. Odstavte a vmíchejte výhonky mungo a jarní cibulky. Ozdobte uvedenými surovinami a doplňte limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek