Spousta zeleniny, kuřecí stehna a vyvážená směs koření... To jsou klíčové ingredience téhle lahodné rychlé pánve. Vyzkoušejte ji!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nasekaná najemno
- 2 stroužky česneku, nakrájený na plátky
- 500 g horních kuřecích stehen s kůží
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 400 g drcených rajčat (konzervovaných)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička chilli prášku
- 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Limetka na dochucení
- rýže nebo nachos
Příprava
Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. Stehna takto opečte z obou stran, aby se zatáhlo. Jako první zatáhněte horní část s kůží.
Opečené maso vyjměte a dejte stranou.
Poté přidejte olej, na kterém dozlatova osmažíte na drobno nasekanou cibulku. K osmažené cibulce přidejte česnek a opékejte, dokud se nerozvoní.
Ke směsi přidejte nakrájené papriky a krátce orestujte.
Přidejte koření (kmín, mletou papriku, chilli) a nechte prohřát, dokud se koření nerozvoní. Neopékejte směs s kořením déle, aby nezhořklo.
Přidejte drcená rajčata a Knorr Bohatý bujón kuřecí. Důkladně směs promíchejte. Podlijte směs vodou (max 500 ml).
Vraťte maso do směsi, tentokrát kůží směrem nahoru, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a přiklopte pokličkou.
Povařte na středním ohni do zhoustnutí zeleninové směsi (asi 15 minut). Na vedlejší plotně připravte rýži podle návodu na obalu.
Hotovou směs můžete podle chuti ještě dopepřit a dosolit.
Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s limetkou a rýží.