Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

před 2 roky 74
Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

Výborných rolek nikdy není dost! Jsou skvělé nejen na večeři, ale my v redakci si je zakládáme i jako party recept!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL

+ na potření závitků

chilli omáčka 6 PL

buffalo omáčka, množství dle chuti

pažitka 2 PL

nadrobno nasekaná

petrželka 2 PL

hladkolistá, nadrobno nasekaná

sýr s modrou plísní 30 g

rozdrobený

rýžový papír 10 plátků

na jarní závitky

koriandr 0.75 hrnku

nasekaný

limeta 2 ks

šťáva vymačkaná

Postup

1

Mleté krůtí maso orestujte v pánvi na lžíci oleje, ke konci přidejte podle chuti buffalo omáčku. Přesuňte do misky a vmíchejte pažitku, petržel, kopr, cibulový a česnekový prášek, špetku soli a oba sýry.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Každý plát rýžového papíru namočte do studené vody a položte na vlhkou utěrku. Do třetiny nejblíže k sobě dejte zhruba 2–3 lžíce masové náplně a závitek srolujte jako tortillu. Závitky potřete zlehka olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby a pečte 15 minut dozlatova.

3

Na dip promíchejte všechny ingredience. Závitky podávejte s dipem, případně s další buffalo omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek