Pečené vdolky

před 1 rok 165
Pečené vdolky

Vyzkoušejte tyto jednoduché nesmažené vdolky. Hodí jak na svačinu, pohoštění tak i jako sladká večeře.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 25 g másla
  • 1/2 kostky droždí
  • 30 g cukr písek
  • 1 žloutek

Příprava

Nejprve si připravte kvásek z rozdrobeného droždí, části mléka, cukru a lžičky mouky.

Připravte si ostatní ingredience: mouku, zbytek mléka, cukr, žloutek a vzešlý kvásek. Propracujte vláčné těsto a nechejte zakryté kynout cca 1 hodinu.

Vyválejte hada a odkrajujte podobně velké válečky. Z nich vypracujte bochánky a splácněte na plechu rukou.

Vdolky zakryjte a nechejte ještě 15 minut kynout. Nakonec je potřete rozehřátým máslem a pečte 15 minut v troubě na 175 stupňů.

Podávejte potřené povidly a tvarohem.

Tip na závěr : Vyzkoušejte vdolky s lískooříškovou pomazánkou a ušlehanou šlehačkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Přečtěte celý článek