Vyzkoušejte tyto jednoduché nesmažené vdolky. Hodí jak na svačinu, pohoštění tak i jako sladká večeře.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 125 ml mléka
- 25 g másla
- 1/2 kostky droždí
- 30 g cukr písek
- 1 žloutek
Příprava
Nejprve si připravte kvásek z rozdrobeného droždí, části mléka, cukru a lžičky mouky.
Připravte si ostatní ingredience: mouku, zbytek mléka, cukr, žloutek a vzešlý kvásek. Propracujte vláčné těsto a nechejte zakryté kynout cca 1 hodinu.
Vyválejte hada a odkrajujte podobně velké válečky. Z nich vypracujte bochánky a splácněte na plechu rukou.
Vdolky zakryjte a nechejte ještě 15 minut kynout. Nakonec je potřete rozehřátým máslem a pečte 15 minut v troubě na 175 stupňů.
Podávejte potřené povidly a tvarohem.
Tip na závěr : Vyzkoušejte vdolky s lískooříškovou pomazánkou a ušlehanou šlehačkou.