Díky jogurtové marinádě s aromatickým kořením získá kuře nejen neodolatelnou vůni, ale také si zachová nepřekonatelnou šťavnatost.
Suroviny
kuře 1 ks
očištěné a zploštělé na motýlka
naan
rozpečený, k podávání
jogurt řeckého typu 125 ml
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
koriandr 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
jogurt řeckého typu 375 g
koriandr 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
máta 1 svazek
nasekaná najemno
fenykl 1 ks
bulva rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na tenká půlkolečka
Postup
1
Na marinádu smíchejte v míse všechny uvedené ingredience. Pak ji vmasírujte do kuřete ze všech stran. Maso můžete nechat marinovat do druhého dne přikryté v lednici, jeho chuti to prospěje.
2
Troubu předehřejte na 190°C. Kuře položte kůží nahoru na plech nebo nejlépe na pekáč s mřížkou a potřete jej zbytkem marinády z mísy. Pečte ve středu trouby asi 1 hodinu 25 minut dozlatova a tak, aby bylo maso dopečené a snadno se oddělovalo od kosti.
3
Mezitím připravte raitu a salát. Okurku na raitu podélně rozřízněte, vydlabejte z ní semínka, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Přidejte jogurt, bylinky, osolte podle chuti a promíchejte. Do doby podávání nechte chladit v lednici.
4
Na salát vyřízněte z pomerančů filátka dužiny bez slupičky. Šťávu přitom zachycujte do mísy a pak ji promíchejte s olejem a hořčicí dohladka na dresink. Do mísy přidejte fenykl, cibuli, rukolu i filátka z pomerančů a zlehka promíchejte.
5
Kuře podávejte s rozpečeným indickým chlebem naan, doplňte salátem a raitou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu