Výborných rolek nikdy není dost! Jsou skvělé nejen na večeři, ale my v redakci si je zakládáme i jako party recept!
Suroviny
rostlinný olej 1 PL
+ na potření závitků
chilli omáčka 6 PL
buffalo omáčka, množství dle chuti
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná
sýr s modrou plísní 30 g
rozdrobený
rýžový papír 10 plátků
na jarní závitky
koriandr 0.75 hrnku
nasekaný
limeta 2 ks
šťáva vymačkaná
Postup
1
Mleté krůtí maso orestujte v pánvi na lžíci oleje, ke konci přidejte podle chuti buffalo omáčku. Přesuňte do misky a vmíchejte pažitku, petržel, kopr, cibulový a česnekový prášek, špetku soli a oba sýry.
2
Troubu předehřejte na 220 °C. Každý plát rýžového papíru namočte do studené vody a položte na vlhkou utěrku. Do třetiny nejblíže k sobě dejte zhruba 2–3 lžíce masové náplně a závitek srolujte jako tortillu. Závitky potřete zlehka olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby a pečte 15 minut dozlatova.
3
Na dip promíchejte všechny ingredience. Závitky podávejte s dipem, případně s další buffalo omáčkou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu