Pikantní nudle s houbami shiitake a brokolicí

2 týdny starý 3
Pikantní nudle s houbami shiitake a brokolicí

Houby shiitake dodávají tomuto zdravému a rychlému jídlu "masitou" strukturu a chuť. Brokolice je krásně křupavá, a pro ještě křupavější zážitek jí společnost dělají oříšky kešú.

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml

lze nahradit zeleninovým bujónem

nudle 2 porce

2 hnízda asijských vaječných nudlí

sezamový olej 1 PL

+ další k podávání

houby 250 g

shiitake nakrájené na silné plátky

česnek 1 stroužek

nasekaný najemno

chilli sušené 0.5 ČL

ideálně chilli vločky

jarní cibulka 4 ks

nakrájená najemno

Postup

1

Nudle vařte asi 2 minuty v zeleninovém vývaru. Pro tento účel je možné použít i kostku zeleninového bujónu s nízkým obsahem soli.

2

Potom přidejte do hrnce brokolici a vařte další 2 minuty.

3

Šálek vývaru uchovejte a odložte stranou, zbytek tekutiny z nudlí a brokolice slijte.

4

Dobře rozpalte pánev nebo wok a vlijte sezamový olej.

5

Přidejte houby a opékejte asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.

6

Potom k nim přidejte česnek, chilli vločky a bílou část jarní cibulky – smažte další minutu a pak přisypte uvařené nudle a brokolici.

7

Přilijte 3 lžíce vývaru a omáčku hoisin a pomocí kleští nebo dřevěných hůlek nudle ješte asi minutu promíchávejte.

8

Nudle podávejte posypané nasucho opraženými oříšky kešú a zbylou jarní cibulkou. Podle chuti můžete použít ještě trochu sezamového oleje.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích

Čínské nudle má většina z nás spojeny hlavně s instantními čínskými polévkami. Ve skutečnosti však existuje spousta různých druhů původně čínských nudlí a nespočet výtečných receptů, které na nich stojí. Kterí jsou ty nejznámější?...

Apetit magazín

STORY

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

 Jak dobří jste houbaři?

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Zdroj