Polévka je grunt. A o hovězím vývaru to platí dvojnásob! Na dobrý vývar budete potřebovat kvalitní maso a kosti a hlavně čas. Aby byl vývar silný, chce to ho táhnout několik hodin – a ideálně držet teplotu těsně okolo bodu varu.
Ingredience
- 1,2 kg hovězího masa (kosti, hrudí, atp.)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 kořenové petržele
- 8 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- Hrubá sůl
- 6 bobkových listů
Příprava
Zeleninu neloupeme, jen ji podle potřeby očistíme, odřízneme ošklivé konce a nakrájíme na větší kusy.
Spolu s masem ji na střední plamen opečeme dohněda. Ke konci přihodíme o koření, ať se rozvoní. Se solí nešetříme.
Opečené maso a zeleninu zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené. přivedeme k varu a sbíráme pěnu, kterou vyhodíme. Tak docílíme toho, že vávar bude čirý.
Autor: www.receptynakazdyden.cz