Polenta je moderní surovina, se kterou se dá udělat v kuchyni velká paráda. Vyzkoušejte naše polentové dortíky a přesvědčte se sami.
Ingredience
- 150 g kukuřičné polenty
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- Sůl
- 8 malých růžiček brokolice
- 1 marinovaný sleď
- Několik kuliček červeného pepře na ozdobu
- 2 lžíce majonézy
Příprava
Vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a 5 minut za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše. Osolíme, ochutíme parmazánem a dáme do chlebíčkové formy o hraně cca 4x4cm. Formu jsme před plněním vyložili potravinovou folií.
Necháme vychladit. Poté odkrajujeme cca 1,5cm silné plátky, které nasuchu opečeme na nepřilnavé pánvi.
Ozdobíme nočkem majonézy, kostičkou ryby a krátce povařenou brokolicí. Posypeme drceným červeným pepřem.
Autor: www.receptynakazdyden.cz