Tato rajská polévka s mozzarellou je vynikající jako lehká večeře do letních dnů.
Ingredience
- 1 kg rajčat
- 400 ml vývaru, nebo vody
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- mozzarella
- sůl, pepř, cukr
Příprava
Rajčatům naříznětě slupku a spařte horkou vodou v hluboké nádobě. Následně rajčata oloupejte a nakrájejte.
V hrnci osmahněte na oleji na drobno nakrájenou cibulku a cesnek. Poté přidejte nakrájená rajčata, vývar nebo vodu a povařte cca 30 minut.
Dochuťte solí a pepřem. Pokud je polévka kyselá, oslaďte jí cukrem.
Nakonec přidejte mozzarellu, která se v polévce rozpustí a tím jí zjemní.
Tip na závěr : Podávejte s čerstvou bazalkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz