Přinášíme vám užitečný tip, jak kreativně využít rebarboru v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do pečení, ale své místo má i ve slaných pokrmech. Své kořeny má v Anglii, avšak původně pochází z tibetské části Asie.
Ingredience
- 100 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 2 vejce
- 70 g kokosového cukru
- 70 g rozpuštěného mléka
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 pruty zralé rebarbory
Příprava
Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.
V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.
Ingredience Drobenka
- 75 g másla
- 50 g špaldové mouky celozrnné
- 50 g mletých mandlí
- 75 g kokosového cukru
Příprava Drobenka
Také si připravte drobenku klasickým způsobem.
Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 x 30 cm, tedy bez vymazávání).
Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou.
Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.