Reliš z červeného rybízu a cibule

před 2 roky 100
Reliš z červeného rybízu a cibule

Hledáte dokonalou přílohu ke grilovanému masu či sýrům? Máme ji pro vás!

Suroviny

chilli paprička 1 ks

červená

třtinový cukr muscovado tmavý 140 g

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna opékejte dozlatova. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte na drobno nebo nastrouhejte, česnek nakrájejte na plátky. Vše přisypte k cibuli, přilijte portské, balsamico, přidejte cukr, rybíz, promíchejte a zvolna vařte do zhoustnutí. 

2

Horké plňte do sklenic, otočte víčkem dolů a nechte zcela vychladnout.

TIP REDAKCE
Reliš využijete jako přílohu k masu i jako doplněk sýrového prkénka. Můžete jej ale použít také do sendvičů, hamburgerů, k hotdogu, na ochucení majonézy…

  • Dva plátky kváskového chleba potřete z jedné strany máslem a z druhé silnější vrstvou rybízového reliše. Na jeden z nich na stranu namazanou rybízovým relišem nastrouhejte alespoň 2,5 cm silnou vrstvu sýra, nejlépe směsi čedaru a ementálu či gruyèru. Přiklopte druhým plátkem tak, aby strana namazaná máslem byla ven. Rozehřejte pánev a chléb na ní zvolna opečte z obou stran dozlatova (během opékání jej můžete mírně k pánvi přitlačit). Rozkrojte na půl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

 Vsaďte na sardinky!

Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!

Sardinková pomazánka dovede vytrhnout trn z paty, když nevíte, co k večeři. Konzerva je otevřená během pár vteřin a za chvilku můžete jíst dokonalý sendvič. I k svačině nebo obědu! Ze sardinek si ale můžete připravit nejen pomazánku, ale i...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek