Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 30 min Celkový čas 1 hod
- 650 gramy(ů) hovězí roštěnec
- sůl
- pepř (černý, čerstvě mletý)
- 2 kávové lžičky worcesterská omáčka
- 5 polévkové lžíce olej
- 2 polévkové lžíce vínovice
- 2 kávové lžičky pepř (barevný, mletý)
Na ozdobení
- 1 kus salát (zelený)
- pomeranč (plátky)
Pokyny
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a vetřeme do něho sůl a mletý černý pepř.
V míse smícháme worcester, 4 lžíce oleje, vínovici a barevný pepř. Směsí potřeme maso po všech stranách a ve zbytku marinády ho necháme odležet asi 20 minut.
Troubu předehřejeme na 240 °C. Rošt v pekáči potřeme olejem, maso necháme okapat a položíme ho na něj. Pečeme přibližně 20 minut.
Poté maso vyjmeme z trouby, zavineme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
Pak maso nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na mísu. Obložíme ho zeleným salátem a plátky pomeranče.