Rostbíf II.

před 2 roky 121
Rostbíf II.

Rostbíf II

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 30 min Celkový čas 1 hod

  • 650 gramy(ů) hovězí roštěnec
  • sůl
  • pepř (černý, čerstvě mletý)
  • 2 kávové lžičky worcesterská omáčka
  • 5 polévkové lžíce olej
  • 2 polévkové lžíce vínovice
  • 2 kávové lžičky pepř (barevný, mletý)

Na ozdobení

  • 1 kus salát (zelený)
  • pomeranč (plátky)

Pokyny

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a vetřeme do něho sůl a mletý černý pepř.

  2. V míse smícháme worcester, 4 lžíce oleje, vínovici a barevný pepř. Směsí potřeme maso po všech stranách a ve zbytku marinády ho necháme odležet asi 20 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 240 °C. Rošt v pekáči potřeme olejem, maso necháme okapat a položíme ho na něj. Pečeme přibližně 20 minut.

  4. Poté maso vyjmeme z trouby, zavineme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

  5. Pak maso nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na mísu. Obložíme ho zeleným salátem a plátky pomeranče.

Jednorožec Jednorožec - Teplé předkrmy Přečtěte celý článek