Zjednodušený recept na klasický řecký recept - rychlá musaka.
Ingredience
- 5 brambor
- 2 lilky
- 500 g hovězího mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- koření na musaku (oregano, skořice, římský kmín)
- 500 g rajčatového pyré
- 250 ml zakysané smetany
- 200 g čedaru
- sůl, pepř, olivový olej
Příprava
Celé brambory uvařte v osolené vodě do měkka. Mezitím si osmahněte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji. oté přidejte mleté maso, okořeňte a nechejte zatáhnout. Nakonec přidejte rajčatové pyré a povařte 10 min.
Lilky nakrájejte na kolečka, lehce osolte a pokapejte olejem. Opékejte na rozpálené pánvi z obou stran cca 3-5 minut.
Zapékací mísu pokapejte olejem vrstvěte jednotlivé části musaky v pořadí: brambory, lilek, maso. Poslední vrstva by měla končit lilkem. Ten potřete zakysanou smetanou umíchanou s nastrouhaným čedarem.
Zapečte v troubě na 200 stupňů dozlatova.
Autor: www.receptynakazdyden.cz