Rychlá polévka z medvědího česneku

před 5 měsíce 22
Rychlá polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku je jarní vzpruhou, která vám dodá sílu. Uvařit ji zvládnete ze tří surovin. Potřebovat budete medvědí nebo podivný česnek, vývar a smetanu. Do polévky pak můžete vložit pošírované vejce nebo třeba uzeného lososa.

Suroviny

olivový olej 1 PL

nebo máslo

Postup

1

300 g medvědího česneku nakrájete a poduste v hrnci na olivovém oleji nebo másle. 

2

Zalijte vývarem a vařte cca sedm minut na mírném ohni pod pokličkou. 

3

Přelijte česnek a šťávu do mixéru a mixujte dohladka. Poté vše přelijte zpět do hrnce a zahřejte. 

4

Přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí.

5

Mezitím do mixéru vložte zbytek česneku s trochou vody a rozmixujte na pastu. 

6

Pastu nalijte do polévky a promíchejte. Přidáním nepovařených bylinek bude mít polévka krásnou barvu a ostřejší chuť. 

7

Dochuťe solí a pepřem a servírujte s pošírovaným vejcem. 

Apetit magazín

Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek