Salát s hráškem, chřestem a špenátem

před 3 roky 73
Salát s hráškem, chřestem a špenátem

Křupavý salát z domácích surovin s lehce exotickým nádechem vás skvěle naladí na nedělní hodování.

Suroviny

česnek 1 stroužek

prolisovaný

sezamová semínka 1 PL

světlá

1 Z chřestu odlomte zdřevnatělé konce. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s 1 lžící sezamového oleje. Vhoďte chřest a vařte ho 5–7 minut, aby byl hotový, ale zůstal křupavý. Ke konci varu přihoďte cukrový hrášek a mražený hrášek, povařte ještě necelou minutu a pak všechnu zeleninu sceďte a zprudka zchlaďte ledovou vodou. Nechte dobře okapat v cedníku.

2 Zblanšírovanou zeleninu dejte do mísy, chřest nakrájejte na špalíky, aby se dal pohodlně jíst. Zbylou lžíci sezamového oleje smíchejte s citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Pak zálivku vmíchejte do zeleniny, aby se pěkně obalila, a nakonec vše lehce promíchejte se špenátem. Špenát ale vmíchejte až těsně před podáváním, aby v zálivce nestačil zavadnout. Potom posypte sezamovými semínky.

3 Podávejte s nasucho opečenými toustíky ze světlé bagety, potřenými čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek