Křupavá brokolice, vynikající krevety, jemné avokádo a slaný feta sýr... To jsou hlavní ingredience tohoto svěžího a lehkého letního salátu.
Ingredience
- 200 g tygřích krevet
- 1 brokolice
- 140 g špenátových listů
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce papriky
- 2 zralá avokáda
- šťáva z 1 limetky
- 100 g sýru feta
- 50 g sušené bobule goji
- 8 lžic Hellmann's salátové omáčky
- 2 lžíce Hellmann's kečupu jemného
Příprava
Začneme tím, že nakrájíme na drobno chilli papričku a česnek. Červené papriky a cibuli nakrájíme na menší kousky a poté je na troše oleje orestujeme na pánvi. Stačí tak minutka.
Přidáme tygří krevety a restujeme dalších několik minut, dokud nejsou krevety růžové.
Vezmeme jinou pánev do které přidáme trošku vody a přivedeme k varu. Poté do ní vložíme růžičky brokolice a nahrubo natrhané špenátové listy. Přidáme mletou papriku a zeleninu necháme „zavadnout‘. Musí být ale stále na skus. Necháme ji vychladnout.
V míse smícháme brokolici, špenát a krevety. Následně přidáme kousky avokáda, šťávu z limetky, rozdrobený sýr feta a sušené goji.
Salát servírujeme s dresinkem ze salátové omáčky a kečupu.