Salát s tygřími krevetami

6 měsíce starý 30
Salát s tygřími krevetami

Křupavá brokolice, vynikající krevety, jemné avokádo a slaný feta sýr... To jsou hlavní ingredience tohoto svěžího a lehkého letního salátu.

Ingredience

  • 200 g tygřích krevet
  • 1 brokolice
  • 140 g špenátových listů
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 2 zralá avokáda
  • šťáva z 1 limetky
  • 100 g sýru feta
  • 50 g sušené bobule goji
  • 8 lžic Hellmann's salátové omáčky
  • 2 lžíce Hellmann's kečupu jemného

Příprava

Začneme tím, že nakrájíme na drobno chilli papričku a česnek. Červené papriky a cibuli  nakrájíme na menší kousky a poté je na troše oleje orestujeme na pánvi. Stačí tak minutka.

Přidáme tygří krevety a restujeme dalších několik minut, dokud nejsou krevety růžové.

Vezmeme jinou pánev do které přidáme trošku vody a přivedeme k varu. Poté do ní vložíme růžičky brokolice a nahrubo natrhané špenátové listy. Přidáme mletou papriku a zeleninu necháme „zavadnout‘. Musí být ale stále na skus. Necháme ji vychladnout.

V míse smícháme brokolici, špenát a krevety. Následně přidáme kousky avokáda, šťávu z limetky, rozdrobený sýr feta a sušené goji.

Salát servírujeme s dresinkem ze salátové omáčky a kečupu.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Zdroj