Šéfkuchař 23. 10. 2021 0 komentářů
Sdílejte s přáteli
Salát s vejci a tuňákem
Autor: Šéfkuchař Uplatnění: Masové, Ze syrové zeleniny
Ingredience
Porce
- 1 kus hlávkový salát
- 3 kusy(ů) vejce (vařené natvrdo)
- 3 kusy(ů) rajče
- 1 kus paprika
- 1 konzerva tuňák (v oleji)
- 1 kus jarní cibulka
Zálivka
- 5 polévkové lžíce olej
- 1 polévková lžíce hořčice
- citronová šťáva (z půlky citronu)
- 1 kávová lžíčka cukr
- sůl
- pepř
Pokyny
Salát natrháme, promícháme s nakrájenými rajčaty, paprikou, cibulkou a tuňákem a obložíme čtvrtkami vajec.
Zálivka
V malé misce rozmícháme hořčici s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou, za stálého míchání pomalu přilejeme olej. Vzniklou zálivkou přelejem salát.