Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Celkový čas 20 min Nejlepší období: Jaro
- 400 gramy(ů) špenát (baby)
- 250 gramy(ů) hráškové lusky (mladé)
- 150 gramy(ů) karotka
- 2 kusy(ů) řapíkatý celer (2 řapíky)
- 4 polévkové lžíce olivový olej
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- pomerančová šťáva (z menšího pomeranče)
- med
- sůl
- pepř (barvený, čerstvě drcený)
Pokyny
Špenátové listy a lusky hrášku omyjeme a necháme okapat, případně zlehka osušíme v utěrce.
Karotku a řapíkatý celer nakrájíme na tenké delší nudličky, klidně na struhadle.
V misce prošleháme suroviny na zálivku (med, citronovou a pomerančovou šťávu, olej, špetku soli a drcený pepř).
Všechnu zeleninu vložíme do mísy přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a ihned podáváme.