Salát se špenátem, hráškem, karotkou a řapíkatým celerem

1 rok starý 198
Salát se špenátem, hráškem, karotkou a řapíkatým celerem

Salát se špenátem, hráškem, karotkou a řapíkatým celerem

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Celkový čas 20 min Nejlepší období: Jaro

  • 400 gramy(ů) špenát (baby)
  • 250 gramy(ů) hráškové lusky (mladé)
  • 150 gramy(ů) karotka
  • 2 kusy(ů) řapíkatý celer (2 řapíky)
  • 4 polévkové lžíce olivový olej
  • citronová šťáva (z 1 citronu)
  • pomerančová šťáva (z menšího pomeranče)
  • med
  • sůl
  • pepř (barvený, čerstvě drcený)

Pokyny

  1. Špenátové listy a lusky hrášku omyjeme a necháme okapat, případně zlehka osušíme v utěrce.

  2. Karotku a řapíkatý celer nakrájíme na tenké delší nudličky, klidně na struhadle.

  3. V misce prošleháme suroviny na zálivku (med, citronovou a pomerančovou šťávu, olej, špetku soli a drcený pepř).

  4. Všechnu zeleninu vložíme do mísy přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a ihned podáváme.

Jednorožec Jednorožec - Saláty Zdroj