Příprava:
1. Pokud budete používat krevety mražené (seženete např. v IKEA), vyndejte je z mrazáku alespoň půl dne, před tím, než je budete chtít použít a nechte je přirozeně rozmrznout v lednici (!). Mražené maso, speciálně mořské plody a ryby jsou náchylnější k množení bakterií a při rozmrzání o pokojové teplotě byste si místo večeře mohli spíš uhnat nějakou žaludeční chorobu.
2. Omyjte mango a bylinky.
Postup:
1. Mango rozpulte, okrájejte plochou pecku, do dužiny vyřežte nožem mřížku, promáčkněte palci slupku dovnitř tak, aby ven trčely nařezané kostičky manga a odřízněte od slupky. Pokud stále nevíte jak na to, koukněte na video. Dejte do misky.
2. Mrkev nakrájejte na tenké proužky a smíchejte s omytými mungo klíčky a mangem.
3. Nasekejte mátu i koriandr a přidejte ke zbytku.
4. Teď do salátu přidejte rozmrzlé a pod studenou vodou dobře omyté krevety.
5. Nasekejte chilli papričku a celý salát dobře promíchejte s arašídovým olejem.
6. Arašídové máslo, mangový ocet a med smíchejte a přilijte do salátu, znovu promíchejte a podávejte.
7. Ozdobte smaženou cibulkou.
TIP: Kdo nebaští krevety použije třeba tempeh…nebo nic. ;)