Tyhle loďky z listů ledového salátu plněné směsí z červené čočky, zeleniny a koření jsou parádní občerstvení pro návštěvu. Nebo lehčí večeře skoro bez sacharidů. Výborně se tedy hodí pro ty, kteří počítají kalorie a snaží se trochu zhubnout. Díky čočce zasytí, dodají bílkoviny a přitom jsou plné zeleniny.
Ingredience
- 125 g červené čočky (F50F)
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 1/2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
- Listy z jednoho až dvou ledových salátů
- 2 jarní cibulky
- 65 g nasekaných vlašských ořechů (F50F)
- 1 lžíce koriandru
- Sezamová semínka (F50F)
Příprava
Čočku propláchneme a s bujonem uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Dáme stranou.
Připravíme si zeleninu: červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme nakrájíme nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Zázvor oloupeme (nejlépe to jde lžičkou) a nastrouháme najemno.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm papriku s cibulí. Po pár minutách přidáme mrkev, česnek a zázvor a ještě minutku zarestujeme.
Do směsi přidáme uvařenou čočku, hoisin omáčku, rýžový ocet a sezamový olej.
Směs necháme vychladnout a poté ji lžící servírujeme do salátových listů. Posypeme ořechy, koriandrem, kolečky jarní cibulky a zasypeme sezamovými semínky. Můžeme hodovat.