Křupavý salát z domácích surovin s lehce exotickým nádechem vás skvěle naladí na nedělní hodování.
Suroviny
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sezamová semínka 1 PL
světlá
1 Z chřestu odlomte zdřevnatělé konce. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s 1 lžící sezamového oleje. Vhoďte chřest a vařte ho 5–7 minut, aby byl hotový, ale zůstal křupavý. Ke konci varu přihoďte cukrový hrášek a mražený hrášek, povařte ještě necelou minutu a pak všechnu zeleninu sceďte a zprudka zchlaďte ledovou vodou. Nechte dobře okapat v cedníku.
2 Zblanšírovanou zeleninu dejte do mísy, chřest nakrájejte na špalíky, aby se dal pohodlně jíst. Zbylou lžíci sezamového oleje smíchejte s citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Pak zálivku vmíchejte do zeleniny, aby se pěkně obalila, a nakonec vše lehce promíchejte se špenátem. Špenát ale vmíchejte až těsně před podáváním, aby v zálivce nestačil zavadnout. Potom posypte sezamovými semínky.
3 Podávejte s nasucho opečenými toustíky ze světlé bagety, potřenými čerstvým smetanovým sýrem.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu