Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských knedlíčků krok za krokem!
Takové knedlíčky jsou trochu jako suši. Na přípravu nepotřebujete nic moc extra, ale musíte si dát záležet na každém kousku. Knedlíčky jsou však přesně ten typ jídla, které vás bude bavit připravovat i jíst. A připravovat je můžete společně se svými přáteli.
Asi nejjednodušší na výrobu jsou knedlíčky shu mai – naplnit je a uvařit zvládne úplně každý a jsou i nejrychleji hotové. U knedlíčků z těsta wonton můžete zkusit i jejich smaženou verzi. „Na stole se vám tak pěkně sejdou nejen rozdílné náplně, ale i textury. I s balením si můžete vyhrát – hranaté těsto lze balit do trojúhelníčků nebo do obálek,“ radí Ladislav Dvořák. Jeho knedlíčků se nelze přejíst, a věřte, že jsme se snažili!
TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK
- Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru.
Suroviny
krevety 200 g
čerstvé nebo mražené, nakrájené na malé kousky
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
oloupaný, nakrájený najemno
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
chilli paprička 1 ks
nakrájené nadrobno
koriandr 1 svazek
nasekaný nadrobno
sójová omáčka světlá 4 PL
jarní cibulka 1 ks
jemně nasekaná nať
Postup
1
Všechny nakrájené ingredience až po koriandr dejte do mísy a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a ještě jednou důkladně promíchejte. Z těsta vykrojte pomocí vykrajovátka o průměru 8cm kolečka.
2
Ze směsi udělejte malou placičku a orestujte ji na pánvi. Ochutnejte. Jen tak totiž poznáte, máte-li ve směsi všeho dost. Solte opatrně, knedlíčkům dodá na slanosti i omáčka, ve které je budete namáčet!
3
Směs napěchujte do těsta. Jak na to? Ukazováček a prostředníček spojte s palcem tak, aby prsty vytvořily kruh, na ten položte kolečko těsta a do něj lžící pěchujte náplň. Prsteníčkem si těsto zespodu přidržujte.
4
Do woku dejte vodu a postavte do něj bambusový pařáček. Vyložte ho pečicím papírem a skládejte na něj knedlíčky. Klidně dejte dvě patra pařáčku na sebe, přiklopte a vařte v páře zhruba 10 minut. Sundejte, dejte na talíř a dozdobte kaviárem.
5
Všechny ingredience na omáčku dejte do misky a promíchejte.