Klasický a osvědčený recept na šlehačkovou bábovku.
Ingredience
- 3 vejce
- 250 g pískového cukru
- 250 ml plnotučné smetany
- 350 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 1 lžíce tuzemského rumu
- 2 lžíce holandského kakaa
Příprava
Žloutky oddělte od bílku, přidejte cukr a smetanu. Mixérem nebo robotem šlehejte alepsoň 10 minut.
Poté přidejte mouku, kypřící prášek a lžičku tuzemského rumu. Nakonec do těsta optrně zamíchejte ušlehané bílky.
Do vymazané formy nalijte část těsta a do zbytku zamíchejte kakao. Lžící vytvořte mramorování.
Bábovku pečte cca 45 minut na 180 stupňů.
Tip na závěr : Místo kakaa přidejte do bábovky nasekané ořechy, rozinky, kokos, nebo cokoliv co máte rádi.
Autor: www.receptynakazdyden.cz