Smažená rýže s vejci

před 2 roky 111
Smažená rýže s vejci

Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve. 

Suroviny

zázvor (čerstvý) 2 PL

nastrouhaný

pepř 1 ČL

čerstvě mletý + navíc na dochucení

mražená zelenina 250 g

směs

sójová omáčka tmavá 1 PL

+ případně navíc na dochucení

Postup

1

Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysoký stupeň. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.

2

Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte dvě vejce a rychle míchejte.

3

Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2–3 minuty.

4

Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.

5

Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, dokud se rýže neprohřeje.

6

Zakápněte půl lžící tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.

7

Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.

Zdroj: Olive Magazine

Apetit magazín

 Jak na sladkou a křupavou chuť Ameriky

Cibulové kroužky: Jak na sladkou a křupavou chuť Ameriky

Sladká chuť cibule obalená v křupavém smaženém těstíčku ponořená do lahodného dipu je něco, čemu se jen těžko odolá. Cibulové kroužky jsou skvělou chuťovkou k pivu i jako občerstvení de luxe ke sledování filmu. Recept na jejich...

9 receptů na sladké dobroty bez lepku

9 receptů na sladké dobroty bez lepku

Přepadla vás chuť na něco sladkého, ale nesmíte lepek? Ať už patříte mezi celiaky nebo se lepku vyhýbáte z jakéhokoliv důvodu, přesvědčte se s námi o pestrosti bezlepkového mlsání. Připravte si dokonalé dezerty, sušenky a sladké bonbonky,...

Proč je avokádo tak drahé?

Proč je avokádo tak drahé?

Jistě se všichni shodneme na tom, že avokádo je v současnosti nejvíc trendy potravinou. Oprávněně je po celém světě považováno za superpotravinu. Ale víte, proč je avokádo pořád dražší a dražší? A co všechno z něj dokážete vykouzlit....

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek