Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve.
Suroviny
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
pepř 1 ČL
čerstvě mletý + navíc na dochucení
mražená zelenina 250 g
směs
sójová omáčka tmavá 1 PL
+ případně navíc na dochucení
Postup
Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysoký stupeň. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.
Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte dvě vejce a rychle míchejte.
Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2–3 minuty.
Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.
Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, dokud se rýže neprohřeje.
Zakápněte půl lžící tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.
Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.
Zdroj: Olive Magazine
Apetit magazín
Cibulové kroužky: Jak na sladkou a křupavou chuť Ameriky
Sladká chuť cibule obalená v křupavém smaženém těstíčku ponořená do lahodného dipu je něco, čemu se jen těžko odolá. Cibulové kroužky jsou skvělou chuťovkou k pivu i jako občerstvení de luxe ke sledování filmu. Recept na jejich...
9 receptů na sladké dobroty bez lepku
Přepadla vás chuť na něco sladkého, ale nesmíte lepek? Ať už patříte mezi celiaky nebo se lepku vyhýbáte z jakéhokoliv důvodu, přesvědčte se s námi o pestrosti bezlepkového mlsání. Připravte si dokonalé dezerty, sušenky a sladké bonbonky,...
Proč je avokádo tak drahé?
Jistě se všichni shodneme na tom, že avokádo je v současnosti nejvíc trendy potravinou. Oprávněně je po celém světě považováno za superpotravinu. Ale víte, proč je avokádo pořád dražší a dražší? A co všechno z něj dokážete vykouzlit....