Smetanová polévka z bílého chřestu

6 měsíce starý 156
Smetanová polévka z bílého chřestu

Rychlá a jemná polévka z bílého chřestu.

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 400 ml vývaru nebo vody
  • polovina cibule
  • 100 ml smetany
  • olivový olej
  • sůl

Příprava

Nejprve je potřeba očistit chřest, oloupat škrabkou celé nohy a podle potřeby odkrojit 1-2cm tvrdého konce.

Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený chřest.

Zalijte vývarem nebo vodou, osolte a vařte cca 15 minut.

Nakonec přidejte smetanu a rozmixujte polévku ponorným mixérem.

Pokud chcete polévku opravdu jemnou, propasírujte přes jemné sítko.

Nakonec dochuťte polévku solí podle vaší chuti.

Tip na závěr : Polévku podávejte se lžící jogurtu, nebo zakysané smetany.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Polévky Zdroj