Rychlá a jemná polévka z bílého chřestu.
Ingredience
- 500 g bílého chřestu
- 400 ml vývaru nebo vody
- polovina cibule
- 100 ml smetany
- olivový olej
- sůl
Příprava
Nejprve je potřeba očistit chřest, oloupat škrabkou celé nohy a podle potřeby odkrojit 1-2cm tvrdého konce.
Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený chřest.
Zalijte vývarem nebo vodou, osolte a vařte cca 15 minut.
Nakonec přidejte smetanu a rozmixujte polévku ponorným mixérem.
Pokud chcete polévku opravdu jemnou, propasírujte přes jemné sítko.
Nakonec dochuťte polévku solí podle vaší chuti.
Tip na závěr : Polévku podávejte se lžící jogurtu, nebo zakysané smetany.
Autor: www.receptynakazdyden.cz