Steak se salátem z rajčátek a manga

před 1 rok 95
Steak se salátem z rajčátek a manga

Jednoduché salát, které stojí na surovinách: šťavnatých rajčatech, dokonale zralém mangu a kvalitním vyzrálém hovězím mase.

Suroviny

kokosový cukr 2 PL

nebo hnědý

česnek 1 stroužek

na tenká kolečka

zázvor (čerstvý) ½ ČL

nastrouhaný

pupek 500 g

vyzrálý flank steak

šalotka 1 ks

banánová, na jemná kolečka

limetová šťáva

na dochucení

krupicový cukr

podle chuti

bazalka 1 hrst

thajské nebo běžné

Postup

1

Smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku a limetovou šťávu. Vsypte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přidejte česnek, zázvor a pepř a vmíchejte olej. Vložte do marinády steak, uzavřete a nechte hodinu v pokojové teplotě marinovat.

2

Na salát překrojte rajčátka napůl a mango nakrájejte na plátky. Na zálivku prošlehejte ocet a olej, dochuťte limetovou šťávou, cukrem a solí.

3

Rozpalte grilovací pánev, vyjměte steak z marinády a osušte jej papírovou kuchyňskou utěrkou. Opékejte steak po obou stranách 2–3 minuty, aby byl středně propečený. Pak odložte, zakryjte a nechte chvíli odpočinout a dojít.

4

Smíchejte rajčata, mango, šalotku, rukolu, pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Steak nakrájejte na tenké plátky a přidejte do salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

 Jana do Lugana jezdí už 12 let

Pohlednice ze Švýcarska: Jana do Lugana jezdí už 12 let

„Tento kout Švýcarska je mile zpátečnickou oázou, která úspěšně odolává globalizaci a rychlému životnímu stylu – lidé tu stále ještě umějí vášnivě a dlouho diskutovat třeba o tom, jak má vypadat ideálně uvařené rizoto, to mi připadá...

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek