Studená hrášková polévka s lilkovo-sýrovými kuličkami

1 rok starý 31
Studená hrášková polévka s lilkovo-sýrovými kuličkami

Hrášková polévka je jednoduchý a rychlý recept. Tentokrát přinášíme její obměnu, kdy ji servírujeme studenou a spolu s kuličkami z lilku a měkkého kozího sýra. Výborně ale chutná i za tepla!

Ingredience

  • 400 g mraženého hrášku
  • Olej (nebo přepuštěné máslo)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 160 g měkkého kozího sýra caprino
  • 50 g čerstvého špenátu (F50F)
  • 1 snítka tymiánu
  • 10 listů bazalky

Příprava

Cibulku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do většího hrnce nalijeme olej, zahřejeme jej a jednu cibuli (druhou si necháme na kuličky) s česnekem na něm opečeme. Pak do hrnce vlijeme 1,5 litru vody a přivedeme k varu.

Do horké vody dáme bujon a mražený hrášek. Vaříme několik minut, Pak polévku rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnout.

Lilkové kuličky si připravíme tak, že lilek nakrájíme a opečeme spolu s druhou cibulkou na oleji. Pak k němu přidáme špenát a necháme zavadnout. Směs necháme vychladnout a pak ji smícháme s kozím sýrem a nasekanými bylinkami. Následně z ní tvarujeme kuličky.

Hráškovou polévku servírujeme s lilkovými kuličkami.

Tip na závěr : Do polévky můžeme připravit i krutony. Jednoduše tak, že nasucho na pánvi opečeme kostičky (ideálně staršího) pečiva.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Polévky Zdroj