Máte doma nějakou zeleninu, kterou už je potřeba zpracovat? Přidejte ji do tohoto těstovinového salátu, který bude extra krémový díky troše majonézy Hellmann's.
Ingredience
- 500 g těstovin penne (nebo jiných, co vám zbyly)
- 250 g cherry rajčat
- 2 cukety, nakrájené
- 250 g brokolice rozdělené na malé růžičky a uvařené ve vroucí vodě po dobu 4 minut
- 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce majonézy Hellmann's
- Nastrouhaná kůra z 1 citronu
- Několik lístků bazalky
Příprava
Uvařte vybrané těstoviny, aby byly al dente. Nebo použijte ty, co nám zbyly z předchozího vaření.
Předehřejte troubu na 180 až 200 stupňů (nebo na stupeň 6 pro plynovou troubu). Položte cherry rajčata na plech a zakapejte je polovinou oleje. Pečte v troubě 10 až 15 minut nebo dokud se nevytvoří puchýře.
Ve velké pánvi rozehřejte zbývající olej a přidejte blanšírovanou brokolici, cuketu a rajčata. Zamíchejte do těstovin, přidejte trochu horké vody a vařte, dokud těstoviny nejsou rozpálené.
Vmíchejte majonézu a smetanu do těstovin. Přidejte citronovou kůru, parmazán a bazalku.
Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Tip na závěr : Tyhle těstoviny můžete v chladničce skladovat až několik dní.