Těstovinový salát

před 2 měsíce 21
Těstovinový salát

Máte doma nějakou zeleninu, kterou už je potřeba zpracovat? Přidejte ji do tohoto těstovinového salátu, který bude extra krémový díky troše majonézy Hellmann's.

Ingredience

  • 500 g těstovin penne (nebo jiných, co vám zbyly)
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 cukety, nakrájené
  • 250 g brokolice rozdělené na malé růžičky a uvařené ve vroucí vodě po dobu 4 minut
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy Hellmann's
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • Několik lístků bazalky

Příprava

Uvařte vybrané těstoviny, aby byly al dente. Nebo použijte ty, co nám zbyly z předchozího vaření.

Předehřejte troubu na 180 až 200 stupňů (nebo na stupeň 6 pro plynovou troubu). Položte cherry rajčata na plech a zakapejte je polovinou oleje. Pečte v troubě 10 až 15 minut nebo dokud se nevytvoří puchýře.

Ve velké pánvi rozehřejte zbývající olej a přidejte blanšírovanou brokolici, cuketu a rajčata. Zamíchejte do těstovin, přidejte trochu horké vody a vařte, dokud těstoviny nejsou rozpálené.

Vmíchejte majonézu a smetanu do těstovin. Přidejte citronovou kůru, parmazán a bazalku.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Tip na závěr : Tyhle těstoviny můžete v chladničce skladovat až několik dní.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek