Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4
- 500 gramy(ů) houby
- 50 gramy(ů) anglická slanina
- 30 gramy(ů) máslo
- 1 kus cibule
- sůl
- pepř
- 3 kuliček(y) jalovec (2-3 kuličky, podrcený)
- 4 kusy(ů) vejce
- pažitka
- 1 stroužek česnek (velký)
- olej (na smažení topinek)
- chleba (několik krajíčků)
Pokyny
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Slaninu nakrájenou na kostičky rozehřejeme, přidáme máslo a nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme.
Poté vložíme houby, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka.
Nakonec vklepneme vejce, necháme je srazit, posypeme nakrájenou pažitkou, promícháme a mažeme na topinky potřené česnekem.