Topinky s houbovou smaženicí

před 2 roky 151
Topinky s houbovou smaženicí

Topinky s houbovou smaženicí

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

  • 500 gramy(ů) houby
  • 50 gramy(ů) anglická slanina
  • 30 gramy(ů) máslo
  • 1 kus cibule
  • sůl
  • pepř
  • 3 kuliček(y) jalovec (2-3 kuličky, podrcený)
  • 4 kusy(ů) vejce
  • pažitka
  • 1 stroužek česnek (velký)
  • olej (na smažení topinek)
  • chleba (několik krajíčků)

Pokyny

  1. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Slaninu nakrájenou na kostičky rozehřejeme, přidáme máslo a nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme.

  3. Poté vložíme houby, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka.

  4. Nakonec vklepneme vejce, necháme je srazit, posypeme nakrájenou pažitkou, promícháme a mažeme na topinky potřené česnekem.

Jednorožec Jednorožec - Teplé předkrmy Přečtěte celý článek