Zapečené palačinky jsou vždycky hit, tak proč si ještě víc neusnadnit práci a nepoužít tortilly? Na rozdíl od palačinek budou mít navrch pěkně křupavou kůrčičku s roztékajícím se sýrem – jedním slovem blaho!
Suroviny
máslo
na opečení žampionů + na vymazání pekáčku
žampiony 250 g
nakrájené na plátky
zakysaná smetana 6 PL
hustá
sýr brie 100 g
nakrájený na plátky
parmazán 3 PL
nastrouhaný najemno
Postup
1
Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a vymažte pekáček máslem. Oříšek másla rozehřejte na pánvi a opečte na něm plátky žampionů, v polovině opékání vsypte česnek. Pak osolte, opepřete, přidejte do pánve 3 lžíce zakysané smetany a nasekané lístky bazalky. Natřete houbovou směsí polovinu každé tortilly, přeložte ji do trojúhelníku a dejte do zapékací nádoby. Na každý dílek tortilly položte plátek sýra. Lžící naneste na tortilly tu a tam zbylou zakysanou smetanu, navrch vše posypte parmazánem a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Večeři můžete doplnit salátem z vařené červené řepy. Řepu nakrájejte natenko na mandolíně nebo ji nastrouhejte nahrubo. Na zálivku smíchejte šťávu z 1 malého pomeranče, trochu šťávy z citronu, 2 lžíce řepkového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a špetku mletého římského kmínu. Promíchejte s řepou a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Švýcarská kuchyně: Jaké pokrmy můžete ochutnat?
Rozlohou malé Švýcarsko překvapuje pestrostí svých chutí, které nezapřou vliv sousedů. Pokrmy jsou většinou jednoduché a velmi syté. Horalé se v minulosti naučili chytře využívat nejdostupnější a současně velmi výživné suroviny –...