Tento skvělý tuňákový salát je skvělý jako lehčí oběd nebo večeře. Je plný bílkovin a vitamínů.
Ingredience
- 450 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce kapar
- ½ červené cibule
- 100 g baby špenátu
- 2 plechovky tuňáka
- 4 lžíce majonézy Hellmann's
- Čerstvý kopr
Příprava
Předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory ve slupce nakrájejte na plátky a smíchejte s olejem, osolte a opepřete podle chuti.
Rozprostřete na velký plech vyložený pečícím papírem a pečte po dobu 20 minut, v polovině času promíchejte/otočte. Pečte, dokud nebudou křupavé, zlaté a dostatečně upečené.
Mezitím vložte vejce do vroucí vody na 4 až 5 minut, vařte na mírném ohni, pak ihned zchlaďte. Uvařená vejce oloupejte a rozkrojte na poloviny/čtvrtiny.
Ve velké míse na salát promíchejte majonézu, červený vinný ocet a kapary. Osolte, přidejte cibuli, špenát, tuňáka a brambory a jemně promíchejte. Na vrch poskládejte vajíčka.
Autor: www.receptynakazdyden.cz