Tuňákový salát s kapary

před 6 měsíce 42
Tuňákový salát s kapary

Tento skvělý tuňákový salát je skvělý jako lehčí oběd nebo večeře. Je plný bílkovin a vitamínů.

Ingredience

  • 450 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 vejce
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce kapar
  • ½ červené cibule
  • 100 g baby špenátu
  • 2 plechovky tuňáka
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's
  • Čerstvý kopr

Příprava

Předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory ve slupce nakrájejte na plátky a smíchejte s olejem, osolte a opepřete podle chuti.

Rozprostřete na velký plech vyložený pečícím papírem a pečte po dobu 20 minut, v polovině času promíchejte/otočte. Pečte, dokud nebudou křupavé, zlaté a dostatečně upečené.

Mezitím vložte vejce do vroucí vody na 4 až 5 minut, vařte na mírném ohni, pak ihned zchlaďte. Uvařená vejce oloupejte a rozkrojte na poloviny/čtvrtiny.

Ve velké míse na salát promíchejte majonézu, červený vinný ocet a kapary. Osolte, přidejte cibuli, špenát, tuňáka a brambory a jemně promíchejte. Na vrch poskládejte vajíčka.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek