Tvarohový koláč s bílým rybízem

před 2 roky 68
Tvarohový koláč s bílým rybízem

Tvarohový koláč s rybízem je ideálním dezertem zejména v létě, kdy je hodně čerstvého ovoce. Díky rybízu je koláč krásně osvěžující.

Ingredience

  • 1 droždí
  • 180 ml mléka
  • 140 g cukru
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml oleje
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 žloutky
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
  • 750 g bílého rybízu
  • 100 g másla
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Příprava

Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a nadrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 350 g mouky, 40 g cukru, olej, 1 vejce a kvásek. Vařečkou vypracujeme do hladkého těsta, zlehka posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 30 minut kynout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V misce smícháme dva tvarohy, pudinkový prášek, 2 vanilkové cukry a 2 žloutky.

Připravíme si žmolenku. V misce smícháme 100 g másla, 100 g polohrubé mouky a 100 g cukru.

Vezmeme si velký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Do připraveného plechu dáme těsto a rozprostřeme ho v tenké vrstvě po celé ploše. (Pokud se vám bude lepit, namočte si ruce do vody). Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, posypeme rybízem a žmolenkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175° zhruba 45 minut.

Tip na závěr : Můžete vyzkoušet i jiné ovoce - borůvky a meruňky jsou také výborné

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Přečtěte celý článek