Tvarohový nepečený dort s jahodami

před 1 rok 212
Tvarohový nepečený dort s jahodami

doba přípravy: 60 minut + min. 4 hodiny chlazení

náročnost: 1

počet porcí: ke sdílení

Suroviny:

Náplň:

  • 750 g Milko Tvarohu tučný
  • 150 g Žervé z Poděbrad
  • 500 g čerstvých jahod
  • 300 g cukru krupice
  • 20 plátků želatiny
  • 2 limetky
  • čerstvá máta

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 90 g másla

Postup:

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Rozprostřete na dno dortové formy a dobře utlačte. Dejte chladit do lednice na přibližně 2 hodiny.
  2. Deset plátku želatiny namočte do studené vody a nechte asi 10 minut bobtnat. Jahody omyjte a očistěte od stopek. Polovinu z nich dejte stranou na finální zdobení. Zbylou polovinu rozmixujte se 100 g cukru na pyré. Pokud mají jahody hodně semínek, můžete ještě propasírovat přes jemné sítko.
  3. Do mísy dejte tvaroh, žervé, kůru z jedné limetky a vše důkladně promíchejte. Jahodové pyré ohřejte, ale ne tak aby prošlo varem. Dejte do něj vyždímanou změklou želatinu a promíchejte. Přidejte dvě lžíce tvarohového krému, zamíchejte a nakonec oba krémy smíchejte dohromady. Krém nalijte na ztuhlý sušenkový korpus a dejte do lednice vychladit.
  4. Namočte zbylých 10 plátku želatiny do studené vody. V rendlíku smíchejte 500 ml vody, 200 g cukru, šťávu ze dvou limetek a mátu. Přiveďte k varu, poté rendlík z plotny odstavte a nechte 5-10 min louhovat.
  5. Z vyluhovaného rozvaru vyndejte mátu a dejte do něj vyždímanou želatinu. Rozvar by měl být stále horký, aby se želatina zcela rozpustila. Pokud tomu tak není, rozvar lehce přihřejte.
  6. Na ztuhlý krém vyskládejte zbylé očištěné jahody a zalijte vychladnutým rozvarem. Dort dejte chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dobrou chuť! ♥


TIP: Dalších více jak 100 nových receptů najdete v mé kuchařce!


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Nebo s mým novým kalendářem na rok 2023 vyrazte na gastronomickou cestu kolem světa! Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrusběhoun nebo dřevěná prkénka. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Dne  9. 7. 202310. 7. 2023 Written by Matěj

Navigace pro příspěvek

Berky Přečtěte celý článek