Majkl připravuje v tomto videu velmi dobrou a zdravou polévku z Itálie: MINESTRONE.
Minestrone je velmi stará italská polévka, sahá až do římské říše a skvělé na této polévce je, že je vyrobena ze sezónní zeleniny. Aby se polévka spojila, přidají se brusinky (borlotti) nebo bílé fazole a nějaké těstoviny.
Recept je velmi jednoduchý, postupujte podle pokynů ve videu.
Ingredience na 4 porce:
stejné množství sezónní zeleniny, Majkl rád používá:
4 brambory
1 pórek
3 celerové tyčinky
4 mrkve
2 menší cukety
2 cibule
5 rajčat
300 g hrášku
1 balíček špenátu nebo mangoldu
250 g vařených fazolí (brusinky nebo borlotti, které se tradičně používají v Itálii), Majkl používá také bílé fazole
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
svazek petrželky
svazek basileje
2 bobkové listy
1 polévková lžíce tymiánu nebo oregana
2 stroužky česneku
2 větvičky rozmarýnu
3 lžíce extra panenského olivového oleje na porci
200 g těstovin malé velikosti (v Itálii používají těstoviny pisellini), ale pokud je nemůžete najít, použijte jakékoli malé těstoviny).
sůl a pepř na dochucení
2 litry vody