Příprava téhle paštiky je až překvapivě snadná. V zásadě jen opečeme cibulku a pak už ji jen rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi. Výborně chutná na chlebu nebo na tvrdých krekrech.
Ingredience
- 80 g cibule
- 1 plechovka cizrny
- 320 g tofu
- 30 g tahini (F50F)
- 2 listy nori řasy
- 1 lžíce sušených wakame řas
- 1 citron
Příprava
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. osolíme a opepříme a necháme vychladnout.
Cibulku dáme spolu s ostatními ingrediencemi, které jsme nakrájeli nahrubo, do mixéru. Z citronu použijeme jak šťávu, tak i kúru, kterou nastrouháme. Mixujeme dohladka. Případně pokud chceme, můžeme ji nechat trochu hrubší.
Paštika je hotová. Můžeme ji ozdobit kolečky jarní cibulky nebo pažitkou.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.