Vegetariánský boršč

1 rok starý 64
Vegetariánský boršč

Vegetariánská verze známého receptu na výživnou a velmi chutnou polévku boršč.

Ingredience

  • olivový olej
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3-4 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3-4 brambory
  • 1 větší řepa
  • 1/4 bílého zelí
  • 400 ml sekaných rajčat bez slupky
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1,5 litru zeleninového vývaru / nebo vody
  • půlka citrónu, sůl, cukr na dochucení
  • zakysaná smetana, kopr

Příprava

Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Poté přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku a promíchejte.

Do hrnce přidejte ostatní ingredience. Tedy nakrájené brambory, řepu, zelí, nasekaná rajčata. Vše zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Vložte bobkový list a nové koření a polévku vařte na mírném ohni cca 30-40 minut do změknutí zeleniny.

Nakonec dochuťte citrónovou šťávou, solí a cukrem. Podávejte s vrchovatou lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Polévky Zdroj