Vegetariánská verze známého receptu na výživnou a velmi chutnou polévku boršč.
Ingredience
- olivový olej
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 3-4 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3-4 brambory
- 1 větší řepa
- 1/4 bílého zelí
- 400 ml sekaných rajčat bez slupky
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1,5 litru zeleninového vývaru / nebo vody
- půlka citrónu, sůl, cukr na dochucení
- zakysaná smetana, kopr
Příprava
Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Poté přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku a promíchejte.
Do hrnce přidejte ostatní ingredience. Tedy nakrájené brambory, řepu, zelí, nasekaná rajčata. Vše zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Vložte bobkový list a nové koření a polévku vařte na mírném ohni cca 30-40 minut do změknutí zeleniny.
Nakonec dochuťte citrónovou šťávou, solí a cukrem. Podávejte s vrchovatou lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.
Autor: www.receptynakazdyden.cz