Vejce na divoko

před 6 roky 69
Vejce na divoko

Recept jsem před pár lety chystala s Darinkou Křivánkovou ještě pro časopis Gurmet a našla jsem teď fotky, tak mi přišlo škoda, je nevyužít.

A navíc si s nima můžete vesele vyhrát. Koukněte na naše velikonoční video ke kuchařce Gastrokroužku, tam jsem je vloni dělala růžový. :)

Jak na barevný vejce na divoko?

  • žluťoučký – když přidáte ke žloutkům trošičku kurkumy, podpoříte tím jejich přirozenou barvu (základní recept)
  • oranžový – zkuste uzenou papriku anebo se žloutky rozmixovat pár naložených sušených rajčátek v oleji
  • růžový „Barbie vejce“, jak jim říká naše Adélka – stačí troška šťávy z červený řepy
  • zelený – přidejte ke žloutkům půlku avokáda nebo špenát, můžete i trochu zelenýho ječmene, chlorelly nebo spirulíny, ale opa, ať se to dá jíst :D

A čím je ozdobit?

Řeřicha a nasekaná pažitka je taková nejjednodušší klasika, ale až bude fakt jaro, zkuste třeba taky:

  • vikev ptačí
  • lístečky a kvítka lichořeřišnice
  • výhonky červený řepy
  • nakládaný zelený pepř (to miluje naše babička Evička)
  • růžový pepř (ten miluje Jájinka :)
  • kapari

Tak krásný a barevný Velikonoce!

Příprava:

1. Uvařte vejce natvrdo (10 minut).

2. Slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je, podélně rozřízněte a u každého vejce opatrně vyloupněte žloutek do misky, a dejte stranou.

3. „Lodičky“ z bílků šoupněte na talířku do lednice, plnit se budou později.

Postup:

1. Ke žloutkům přidejte změklé máslo, lučinu, hořčici, sůl i pepř a vyšlehejte krém.

2. Krém naplňte do trezírovacích sáčků s ozdobnou špičkou, bílky vyndejte z lednice a zaplňte v nich důlky žloutkovým krémem.

3. Ozdobte bylinkami, co najdete na zahrádce. Já použila mladou řeřichu, vikvičku, výhonky mangoldu a hořčici čínskou.

Zásadně zdravě Zásadně zdravě - Předkrmy Přečtěte celý článek