Jednoduchý recept na rybízový koláč s tvarohem, který zvládne upéct i začátečník.
Ingredience
- 80 g měkkého másla
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku cukr moučka
Příprava
Z uvedených ingrediencí vytvořte drobenku. 2/3 drobenky natlačte na dno menší dortové formy a zbytkem posypete vršek koláče.
Ingredience Náplň
- 500 g tučného tvarohu (v alobalu)
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1/5 hrnku cukru moučka
- červený rybíz
Příprava Náplň
Promíchejte metlou tvaroh s mlékem, cukrem a vanilkovým pudinkem.
Tvarohem opatrně potřete spodní vrstvu drobenky.
Na tvaroh lehce zatlačte očištěný rybíz, klidně i dvě vrstvy.
Posypejte zbylou drobenkou a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Tip na závěr : Vychlaďte hotový koláč v lednici. Studený chutná ještě víc a osvěží v letní dny.
Autor: www.receptynakazdyden.cz