Vláčný velikonoční beránek

před 2 roky 349
Vláčný velikonoční beránek

Tento úžasně vláčný a jemný velikonoční beránek obsahuje jednu netradiční ingredienci – majonézu. Díky ní je těsto krémové a výsledný beránek se přímo rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • Kůra z 1 citrónu
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml majonézy Hellmann's Original
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Máslo nebo olej na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vymazání formy
  • Moučkový cukr k servírování

Příprava

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Ve větší míse smícháme suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli.

Třtinový cukr vyšleháme s majonézou. Pomalu přidáváme všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmícháme.

Suchou a tekutou směs spolu dobře promícháme.

Formu beránka vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme druhou polovinou formy a pečeme 55 minut.

Po upečení vytáhneme formu z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí beránka opatrně vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Servírujeme.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Přečtěte celý článek