Tento úžasně vláčný a jemný velikonoční beránek obsahuje jednu netradiční ingredienci – majonézu. Díky ní je těsto krémové a výsledný beránek se přímo rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- Kůra z 1 citrónu
- 150 g třtinového cukru
- 250 ml majonézy Hellmann's Original
- 300 ml polotučného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Máslo nebo olej na vymazání formy
- Hrubá mouka na vymazání formy
- Moučkový cukr k servírování
Příprava
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Ve větší míse smícháme suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli.
Třtinový cukr vyšleháme s majonézou. Pomalu přidáváme všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmícháme.
Suchou a tekutou směs spolu dobře promícháme.
Formu beránka vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme druhou polovinou formy a pečeme 55 minut.
Po upečení vytáhneme formu z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí beránka opatrně vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Servírujeme.