Snadná, chutná a vydatná polévka, která vždy potěší.
Ingredience
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek
- 2 větší brambory
- 2 lžíce hořčice Hellmann's gurmánská
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 ml vody z fazolí
- sůl a pepř
- 200 g fazolí
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky cukru
- sůl a pepř
Příprava
Cibule nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět.
Česnek oloupejte, nasekejte na drobno, přidejte k cibuli a restujte další 3 minuty.
Pórek důkladně očistěte, nakrájejte na drobno, přidejte do hrnce a restujte alespoň 5 minut.
Brambory umyjte (nemusíte loupat), nastrouhejte najemno a přidejte do hrnce. Krátce orestujte, zalijte vodou z fazolí, přidejte ještě cca 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu a nechejte npovařit a mírném plameni 15 minut.
Do polévky přidejte dvě lžíce hořčice (může být i více, podle chuti), zamíchejte a ještě krátce povařte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte fazole a restujte asi 5 minut.
Přidejte koření a restujte dalších 5 minut, dokud fazole nezezlátnou a nejsou jemně křupavé.