Grilování je vždycky dobré trochu odlehčit. Tento skvělý salát je plný zeleniny, bylinek a báječně slaného sýra feta. Salát chutná výborně sám o sobě, ale ještě lepší je jako příloha ke grilovanému masu (například kuřecímu nebo vepřové krkovici).
Ingredience
- 300 g okurky
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 jarní cibulky
- 1 plechovka černých fazolí (F50F)
- Směs bylinek (tymián, petržel, pažitka, libeček,..)
- 200 g jogurtu
- Pepř
- 60 g fety
Příprava
Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky jako okurku. Jarní cibulku propláchneme a pak nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme a propláchneme.
Bílý jogurt smícháme s bylinkami a pepřem. Dosolíme.
Zeleninu smícháme ve větší míse s jogurtovým dresinkem a promícháme. Podáváme s rozdrobenou fetou.
Tip na závěr : Do salátu můžeme přidat také sladkou kukuřici z plechovky. Část jogurtu můžeme nahradit majonézou Hellmann's pro výraznější chuť.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.