Brambory se smaženou cibulkou

před 3 roky 193
Brambory se smaženou cibulkou

Brambory se smaženou cibulkou

  • 1.5 miligramy(ů) brambory (malé, varný typ A nebo B)
  • 5 kusy(ů) cibule
  • 100 gramy(ů) sýr (nebo tvaroh na strouhání)
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 kousek máslo
  • sůl

Pokyny

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Uvařené brambory slijeme, necháme odkapat a rozdělíme na talíře.

  4. Každou porci omastíme kouskem másla a posypeme sýrem nebo tvarohem a osmaženou cibulkou.

Poznámka

Chutnají výborně, pokud je zapíjíme dobře vychlazeným našlehaným kyselým mlékem.

Nové brambory jsou vynikající vařené v páře. Staré a klíčící vařte raději ve vodě, obsahují totiž hodně jedovatého solaninu, který se varem odstraní.

Jednorožec Jednorožec - Teplé předkrmy Přečtěte celý článek