Kuskus je vděčné jídlo – je rychle hotový, variabilní a zasytí. Tato verze s petrželkou a veganskou masovou směsí je parádní kombinace jak na doma, tak třeba i do práce do krabičky.
Ingredience
- 200 g kuskusu
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
- 200 g pasírovaných rajčat
- 100 g baby špenátu (F50F)
- 1⁄2 svazku petrželky
Příprava
Kuskus připravíme podle návodu na obalu – dáme ho do misky, osolíme, zakápneme troškou olivového oleje a zalijeme vroucí vodou tak, aby byla těsně nad kuskusem. Zakryjeme a necháme bobtnat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji spolu s veganským mletým – dokud není směs opečená dozlatova. Pak do ní vmícháme pasírovaná rajčata.
Špenát omyjeme a nasekáme nahrubo. Přidáme k mleté směsi a přikryté vaříme na mírném ohni cca 5 minut.
Petrželku omyjeme, nasekáme a vmícháme do kuskusu. Bylinkový kuskus podáváme posypaný veganským mletým masem.
Autor: www.receptynakazdyden.cz